Antimicrobial activity and influence of the disinfecting agent «Aldechas» on animal slutching products when its application in working concentrations
Abstract
The article deals with the antimicrobial activity of the new disinfectant «Aldechas», created in the Republican unitary enterprise «Institute of experimental veterinary medicine» and the impact of its application on animal slaughter products.
About the Authors
T. N. KamenskayaBelarus
S. A. Lukyanchik
Belarus
L. L. Krivenok
Belarus
O. V. Khendogina
Belarus
References
1. Ветеринарно-санитарные правила осмотра убойных животных и ветеринарносанитарной экспертизе мяса и мясных продуктов : постановление МСХиП Республики Беларусь, 18.04.2008, № 44. – 153 с.
2. Мясо кроликов. Методы отбора образцов. Органолептические методы определения свежести : ГОСТ 20235.0–74. – Введ. 01.01.75. – М. : Межгос. совет по стандартизации, метрологии и сертификации : Изд-во стандартов, 1986. – 5 с.
3. Мясо кроликов. Методы химического и микроскопического анализа свежести мяса : ГОСТ 20235.1–74. – Введ. 01.01.75. – М. : Межгос. совет по стандартизации, метрологии и сертификации : Изд-во стандартов, 1986. – 4 с.
4. Мясо кроликов. Методы бактериологического анализа : ГОСТ 20235.2–74. – Введ. 01.01.75. – М. : Межгос. совет по стандартизации, метрологии и сертификации : Изд-во стандартов, 1986. – 8 с.
5. Методы испытания противомикробной активности дезинфицирующих средств : временная инструкция, утв. М-вом здравоохранения Республики Беларусь, 24.12.98 г., рег. № 4718. – Минск : БелНИИЭМ, 1998. – 8 с.
6. Нормативные показатели безопасности эффективности дезинфекционных средств : СанПиН 21-112-99. – Минск, 1999.
Review
For citations:
Kamenskaya T.N., Lukyanchik S.A., Krivenok L.L., Khendogina O.V. Antimicrobial activity and influence of the disinfecting agent «Aldechas» on animal slutching products when its application in working concentrations. Epizootology Immunobiology Pharmacology Sanitation. 2020;(2):82-88. (In Russ.)